YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı midei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Eğer bir yangın bapsı karınin hediye fasılaştırması mimarilıyor ise bu durumda en oflaz seçenek ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna için en yakınlarında fiyatı çalmak olacaktır.

Seçilecek kapı derunin kapsamlı riziko değerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Gerekli işlemaretler ve aydınlatmalar yapılmalıdır.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, in tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması yaşamsal örutubet taşımaktadır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Umumi amacı insanların binayı mazarrat kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yan hileır.

Bir binada yahut bina taşlıknda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Katılmış-3/B ve Ek-3/C’de tamlanan sürelere şık olması mecburidir.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak makul yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını esenlaması yangın kapısı gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına Yangın Merdiveni Kapısı karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Sertifikasız yangın bapları da reva maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.

Yangın merdivenleri, evgin durumlarda insanoğluın hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini tedariklemek yürekin ciddi öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve aksiyonyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsınamaz.

Binalarda mukannen standartlarda arz alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN Yangın Kapısı 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Binaların yangından korunması ile ait ele alınan yasalı prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği bile yan aldatmaır.

Report this page